Welkom

Ik ben Machteld Van Eecke, vroedvrouw van opleiding met het IBCLC certificaat van lactatiekundige. Ik volgde eveneens de opleiding van Dunstan babytaal en babycoach. Daarnaast ben ik enorm gefascineerd door de leefwereld en het prenatale leven van baby’s. Daarbij volg ik regelmatig bijscholing van verschillende topics om steeds up to date te blijven en jullie de beste zorg aan te bieden.

Mijn missie is om samen met ouders op pad te gaan en hen te begeleiden doorheen het proces ouderschap. Om hun kindje(s) in alle geborgenheid ter wereld te brengen. Ik richt me tot zwangere koppels die ik vanaf het prille begin kan bijstaan en hen kan helpen bewuste keuzes te maken omtrent zwangerschap en geboorte, keuze van voeding, etc.. Na de geboorte vanaf dag 1 kom ik langs bij je thuis voor verdere begeleiding tot 6-8 weken na de geboorte. Daarna vraag ik om tot op de consultatieruimte te komen. Tenzij we dit anders afspreken. Wist je dat je tot 1 jaar na de geboorte van je kindje kan rekenen op jouw vroedvrouw? Heb je maanden nadien nog een vraag of een bezorgdheid? Ga je terug aan het werk en heb je hierbij extra ondersteuning nodig? Ik help je graag op weg. Maak gerust een afspraak.

Het is mijn grootste wens dat elke baby zich veilig voelt, warmte mag voelen en geborgen op de wereld komt. Hoe mooi zou de wereld eruit zien als elke baby in alle geborgenheid geboren zou worden…?!

In mijn blog kun je binnenkort meer informatie vinden over verschillende onderwerpen.

Geborgenheid

BETEKENIS & DEFINITIE

Geborgenheid is de benaming voor het gevoel van zich veilig en zeker voelen. Geborgenheid staat vaak in relatie met een bepaalde omgeving of een persoon/personen. Wanneer men zich in de betreffende omgeving of bij de betreffende personen veilig en op zijn of haar gemakt voelt, is dit geborgenheid. Geborgenheid is een belangrijk gevoel dat bijdraagt aan een goede gemoedstoestand en positieve levensvisie. Door geborgenheid, en dus het gevoel van veiligheid, kan men zich prettig en welkom gaan voelen.